Asalia | Livsstil og mote

«Sunn fornuft»-plakat for bloggere

 • 08.07.2016 - 22:26

Har du noen gang tenkt at bloggere burde ha en slags «Vær varsom»-plakat slik som journalistene? 

 

I dag leste jeg en interessant artikkel på kampanje.com. Alt de skriver om blogging må jeg bare lese, haha. Bloggjunkie som jeg er. 

 

«Sunn fornuft»-plakaten er en plakat som i disse dager utarbeides av Egmont og andre mediehus. Med seg på laget har de fått med seg flere bloggere. Formålet med plakaten er å gjøre hverdagen lettere for bloggere og blogglesere. Plakaten vil opplyse om hva de burde og ikke burde skrive om angående trening, kosthold, plastiske operasjoner og skjønnhet. Du kan lese hele artikkelen her.

 

Jeg synes dette er et veldig bra initiativ! Det er egentlig bare synd dette ikke har blitt gjort tidligere. Bedre sent, enn aldri. Jeg er spent på det konkrete innholdet i plakaten. Den skal visst bestå av ti punkter. 

 Et bilde av meg i garderoben for en liten stund siden da jeg enda hadde medlemskap hos SATS. 

 

Hva er dine tanker rundt dette teamet? 

 

Forresten, jeg har så utrolig lyst å lage en vlog. Jeg har til og med funnet samt lastet ned gratis musikk jeg lovlig kan bruke som bakgrunnsmusikk til slike videoer. Jeg er skikkelig keen, men vet ikke helt hva jeg skal vlogge om! Forslag, anyone? 

 

#sunnfornuftplakat #kampanje #kommunikasjon #mening #tanker #kommentar #debatt #bloggere #blogg

 

Asalia 

RIS OG RIS TIL BLOGG.NO

 • 11.06.2016 - 19:23

 

Endringene generelt 

Du som blogger har sikkert lagt merke til endringene på blogg.no? Det må ha vært maks tre dager siden. Jeg liker endringene og synes de har gjort en kjempebra jobb! Jeg er imponert. De bruker tooltip slik at det er mulig å se bloggerne sine siste innlegg uten å trykke seg inn på bloggen. På den måten unngår man å trykke seg inn på en blogg x antall ganger som ikke har blitt oppdatert den seneste uken... 

 

skjermdump blogg.no

Foto: Skjermdump fra blogg.no

 

Grupper 

Jeg synes jeg det er på sin plass at blogg.no synliggjør grupper øverst på siden. Nå ligger gruppene til og med høyere opp en bloggshoutene. Er det ikke en av blogg.no sin oppgave å hjelpe til med å bygge trafikk for oss bloggere? Vi som blogger vet det kan være vanskelig å få høye lesertall. Det er en grunn til at de fleste slutter å blogge i løpet av tre måneder (ref. Thomas Moen 123 blogg). 

 


 

Foto: Skjermdump blogg.no

 

Nyhetsbrev

Det jeg imidlertid savner hos blogg.no er nyhetsbrev. Disse ble sist publisert i september 2015. Det var mulig å være med på konkurranser, vinne diverse premier og få skrive sponsede innlegg.

 

skjermdump blogg.no

Foto: Skjermdump blogg.no


skjermdump blogg.no

Foto: Skjermdump blogg.no

 

Medlemskap i bloggklubben

 

skjermdump blogg.no

Foto: Skjermdump blogg.no

 

Hvilke tilbud og rabatter? Jeg synes bare at det ikke trenger å stå hvis det ikke blir noe av, eventuelt kan de jo få det til å bli noe av. Jaaa! skjermdump blogg.no

Foto: Skjermdump blogg.no

 

Del gjerne innlegget om du er enig :) 

 

#brukeropplevelse #teknologi #data #design #nyhetsbrev #klubbnytt #bloggklubben #blogg

 

Asalia 

 

Følg meg her

ERFARING ER ALT

 • 10.06.2016 - 22:49

 

I dag var jeg på et førstegangsintervju for en deltidsjobb fra august. Jeg er jo endelig ferdig med utdanningen min nå. Egentlig ser jeg etter en fulltidsjobb, men siden at denne jobben gir meg svært verdifull erfaring jeg trenger videre, så håper jeg virkelig at jeg får denne. Kryss både fingrer og tær for meg, hehe. 

 

Jeg innser bare mer og mer hvor viktig erfaring er når man søker sin første jobb etter å ha fullført utdanningen sin. I denne jobben kan jeg få arbeide med kampanjeplanlegging. Det synes jeg er kjempegøy. Jeg har jo hatt et fag som heter kampanjeutvikling på skolen. Det er gøy å være kreativ! Håper at jeg kan holde på med kampanje, markedsføring, kommunikasjon, PR og/eller SoMe fremover. Det er i alle fall mitt høyeste ønske. 

 

 

Jeg fikk nylig et avslag på en annen jobb jeg hadde vært på intervju for. De begrunnet det med at de to andre kandidatene de valgte å gå videre med hadde mer erfaring fra kontor. Dette var en kontorjobb som minnet om arbeidet en sekretær gjør. Det var en veldig hyggelig person som intervjuet meg. Jeg kunne godt ha tenkt med å bli bedre kjent med vedkommende. Jeg så for meg hvordan han var som sjef og at han var en person man kunne si "alt" til.

 

Det var bare litt kjipt og frustrerende å indirekte få høre at jeg trenger mer erfaring, når jeg er nyutdannet. Joda, jeg jobbet noen år før jeg begynte på studiene. Hadde jeg klart å få en kontorjobb den gang, så kanskje jeg kunne gått videre. Det skal ikke være lett. Hva med de som er 22 eller 23 år og ferdig med bachelorgraden sin? Noen må jo ha forståelse for at de kun har fokusert på skole og har ingen eller minimalt med jobberfaring ved siden av. Og om de har noe erfaring ved siden av, så er det ikke sikkert den er relevant. 


 

Så mitt råd til deg som studerer: For all del, finn deg en deltidsjobb eller sommerjobb som er relevant. Du vil takke deg selv i bøtter og spann den dagen du er ferdig med utdanningen og skal få en fulltidsjobb. 

 

Jeg hadde jo jobb som promotør, det er vel litt relevant. I tillegg hadde jeg en stilling som PR-ansvarlig som kun var et engasjement, men det var moro å utarbeide en PR-strategi og så videre. Jeg synes det er så fascinere med Idar Vollvik sitt case, og hvordan hans bedrift Chess klarte å vokse enormt mye på grunn av PR.  

Har du noen tanker rundt dette teamet? 

 

#utdanning #skole #jobb #erfaring #tanker #personlig #antrekk #outfit #sommer 

 

Asalia 

 

Følg meg her

HULL I TANNA FOR FØRSTE GANG I MITT LIV

 • 13.04.2016 - 13:57

Da har dagen jeg har gruet meg til helt siden i midten av forrige uke kommet. I dag skal jeg borre for første gang ever! Må si jeg har vært veldig heldig som aldri før har hatt hull i tennene. Jeg har hatt noen begynnende hull tidligere og nå har jeg visst to av de. De begynnende hullene regnes ikke som hull, har tannlegen min sagt. Så jeg får fortsette å være flink til å pusse og håpe de ikke utvikler seg til ordentlige hull. Jeg bruker jo tanntråd hver eneste kveld og som regel også munnskyld, utenom da jeg er bortreist. Så pusser jeg jo så klart tennene hver morgen og kveld, forsøker å pusse de i to minutter. 

 


 

Litt blandede følelser i dag, mest redsel og tristhet. 

 

Jeg har en mistanke om at min daglige rutine med å drikke sitronvann rett etter jeg pusset tennene om morgenen var ganske hard for tennene. Sukker og godteri har jeg spist siden jeg var barn. Sitronvann har jeg drukket i kanskje to år. Tror det er de siste to årene jeg har begynt å få begynnende hull. So no more lemon water for me! Så håper jeg at jeg ikke får hull på lenge. Helst aldri igjen. 

 

Jeg er egentlig den personen som gleder seg til å dra til tannlegen, siden at jeg får litt finere tenner når jeg er ferdig der. Altså en rens og sjekk gjør underverker. Men akkurat i dag kan jeg ikke si jeg føler meg som den personen.

 


 

Husker da jeg var barn, så fikk jeg en liten leke da jeg var ferdig hos tannlegen. Det var hyggelig. Kanskje det er derfor jeg alltid har likt tannlegen så godt, haha. I tillegg til at jeg aldri har hatt hull, ikke vært nødt å borre eller rotfylle. Det kjipeste jeg har gjort hos tannlegen noen gang var å trekke tenner. Det var heller ikke superkult å få på regulering i åttende klasse forresten. Tilbake til trekking av tenner: Jeg syntes sprøyta var verst! Hørt rykter om at en slik sprøyte må til ved borring også... Samboeren min beroliger meg ved å si at jeg overlever. Vi får se da, om jeg blogger i morgen eller ikke. 

 

Har du borret før? 

 

#tanker #tannlege #hull #personlig #hverdag #blogg

 

Asalia

Follow me here

FORTSETTE Å BLOGGE?

 • 28.03.2016 - 22:28

 

I dag hadde jeg egentlig ikke tenkt å blogge. Jeg vurderer å blogge litt sjeldnere. Alt fra tre til seks ganger i uken. Kanskje daglig noen uker. Det er litt rart å tenke på. Nå har jeg jo blogget daglig siden juni i fjor utenom to dager bare, tror jeg. På en måte har det jo blitt en vane. Jeg synes det egentlig er gøy, samtidig som det er noe jeg "må" gjøre. Tenker på alle timene jeg har brukt på bloggingen. Jeg tjener jo ingen verdens ting på dette. Det er jo kun en hobby.

 Bildet er fra en modelljobb tidligere i år.

 

Jeg misunner likevel de som klarer å tjene penger på bloggen sin. De har jo flere lesere enn meg. Det er vel ikke noe hemmelighet at jeg skulle ønske jeg hadde mange flere lesere. Likevel er det slik at de fleste bloggere har få lesere. Det er fåtallet som er toppbloggere og som kan leve av det i alle fall. Jeg tror også at om jeg blogger sjeldnere så blir det kanskje mer kvalitet over innleggene jeg først legger ut. 

 

Noen ganger lurer jeg på om jeg skal fortsette å blogge i det hele tatt. Men jeg føler jo at jeg har mye på hjertet og at jeg liker å blogge. Så det er vanskelig å finne ut av. I tillegg kommer jeg jo til å starte i en fulltidsjobb etterhvert, og da blir det en utfordring å få tid til å blogge daglig i hvert fall. 

 

Er du noen gang usikker på hvor ofte du skal blogge? Eller om du skal fortsette å blogge i det hele tatt?

 

#tanker #personlig #blogg 

 

Asalia 

 

Follow me HERE

 

STUCK I EN SKITTEN LEILIGHET

 • 08.03.2016 - 18:58

Først må jeg vel starte med å si: Gratulerer med dagen, kvinne!  

 

Jeg drømte at jeg var stuck i en skitten og rar leilighet som var en del av en dagligvarebutikk. Butikken hadde misfornøyde kunder. Den var rotete og så ikke ut. Da jeg ryddet og fikk unna diverse ting ble kundene fornøyde. Jeg ville komme meg ut av denne ekle leiligheten jeg plutselig bodde i. Men det var to som passet på meg og hindret meg fra å stikke avgårde. Han ene kom etter meg på toalettet. Veggene var egentlig hvite, men mer gul og grå på grunn av skitt. Jeg tenkte: Hvorfor vasker ikke andre ut leiligheten ordentlig? Veggene skal jo også vaskes når man flytter ut!

 

Like før dette var vi på en restaurant. Jeg og kjæresten. Vi fikk servert noe god mat og vaffel med jordbærsyltetøy. Han hadde vært der før, men var ikke fornøyd med maten denne gangen. Det var i utlandet et sted. Et varmt land. Når vi var ferdig med å spise, måtte vi gjennom et svømmebasseng. Jeg hadde ikke lyst å hoppe fra stupebrettet. Jeg gjorde det likevel. Tok "bomben". Det merkelige var at jeg var i luften i tre sekunder fra jeg hoppet. I drømmen var det merkelig. Det var sikkert høyt!

syden bombe basseng asalia


Tilbake i leiligheten. Den var ikke ordentlig isolert. Det var til og med stort hull i veggen hvor jeg kunne se ut. Ut. Jeg ville ut! Jeg planla hvordan jeg skulle få med meg alle tingene mine ut. I natt skulle jeg klare å rømme.  

 

Jeg drømmer så mye rart... 

 

Har du hatt en lignende drøm før? Hvordan er dine drømmer? 

 

#personlig #drøm #tanker 

 

Asalia 

 

Follow me HERE.

 

Asalia

Jeg har studert markedskommunikasjon og ble ferdig sommeren 2016. For tiden jobber jeg deltid som modell hos SB Produksjoner og statist. Jeg er også med som frivillig i BI Alumni sin nettverksgruppe for markedsføring. Håper du liker bloggen min og vil følge meg. Dersom du ønsker et bloggsamarbeid eller å sponse meg, ta kontakt på asalia_blogg@hotmail.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Bloglovin'
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no