Asalia | Livsstil og mote

Gates Of India

  • 10.09.2016 - 09:30

Tidligere har jeg spist take away herifra, men ikke spist på restauranten før. Det er så fint der inne, det synes vel ikke så godt på bildene. Ordentlig gjennomført indisk stil. 

 

 

Maten var rykende varm da den kom, digg! Det ser du tydelig på bildet her av meg, haha. 




Beef Tikka nummer 55 spiste jeg i går. 

 



Varme tallerkener fikk vi og greier. Det er flott. Jeg ble ordentlig mett, klarte ikke spise opp løken og litt ris ble også igjen. Fikk jo noe slags indisk brød til forrett med ulike sauser og nanbrød ved siden av maten også. 

 

Vanligvis er jeg veldig glad i en rett med lam og spinat, men tenkte prøve noe nytt. Biff er noe av det beste jeg vet! 

 

Liker du indisk mat? 

 

#gatesofindia #indianfood #indisk #mat #restaurant #oslo 

 

Asalia 

Bakt potet med fyll

  • 06.09.2016 - 20:51



 

 

Til to porsjoner trenger du 

♥ To store poteter i folie

♥ Skinke 

♥ Champinjong

♥ Halv rødløk

♥ Hermetisk mais på boks

♥ Kryddersmør (Dette kan du lage enkelt selv)

♥ Revet ost 

 


Fremgangsmåte

Skru ovnen på 200 grader

Stikk hull i poteten med gaffel og sett potetene med folien på i ovnen i 60 til 80 minutter

Stek champinjongen i mellomtiden og gjør klart tilbehøret 

Poteten skal være mør når du tar den ut. Stikk en gaffel i den og kjenn etter om du er usikker

Skjær et kryss i den på midten og la den hvile litt før du legger på fyllet 

 

 


 

 

Du kan så klart bruke det fyllet du liker best. Husker da jeg spiste dette i Bulgaria for mange år siden, så fikk jeg med flere typer forskjellige ost. Nom nom! Det er sikkert godt med tomat og annen type kjøtt også. Det er bare fantasien som setter grenser. 

 



 

Har du lagd bakt potet med fyll før? 

 

Jeg ser at jeg har delt oppskrift på bakt potet før, men med mindre fyll enn dette. I tillegg ble det bedre denne gangen! Haha. :) Forresten så lagde jeg hjemmelagde sukkerfrie sjokoladekjeks på søndagen, det ble godt! Jeg har delt oppskriften før, du finner den her.

 

#mat #oppskrift #hverdag #matglede

 

Asalia 

Ananassmoothie på 1-2-3

  • 22.07.2016 - 12:11

Healthy drink - Because you deserve it! ♥

 



 

Du trenger

♥ En ananas

♥ To bananer

♥ Juice cirka 2-3 dl 

♥ En halv sitron

 

 

Slik gjør du

Skjær ananas i biter og putt de i blenderen sammen med bananene. Tilsett juice til du er fornøyd med tykkelsen. Skvis sitronsaft i til slutt. (Bruk sitronsaft på flaske hvis du ikke har fersk sitron.)

 



 

Juicen jeg brukte er faktisk en blanding av appelsin, sitron og gulrot. Jeg er ganske så sikker på at denne smoothien blir fantastisk med annen juice også, som for eksempel vanlig appelsinjuice. Enkelt, sunt og godt! Nam. Perfekt i sommervarmen. 

 


 

Ha en flott fredag og start på helgen. :) 

 

#oppskrift #mat #sunt #helse #smoothie #enkelt #sommer 

 

Asalia 

Middagsdate på Mini Thai & Sushi

  • 04.07.2016 - 15:58



I går spiste O og jeg på Mini Thai & Sushi som ligger på Majorstuen. Vi har spist take away derifra før, men dette var første gang vi satt oss ned og spiste der. Jeg synes ofte at det er mye koseligere å sitte på restauranten å spise, enn å ta med hjem maten hjem. Til forrett spiste vi vårruller. Jeg ble positivt overrasket over at det var litt salat og en vakker spiselig blomst som lå på tallerkenen i tillegg. Det var faktisk første gang jeg spiste blomst, yum yum! Jeg lurer på hvor man får kjøpt slike?

 



Det er så digg med sprø vårruller og sweet and sour. Vi spiser det alltid før sushi som forrett. 

 



Til hovedrett bestilte vi grillet andebryst med ferske grønnsaker og hoisinsaus. Jeg hadde egentlig sykt lyst på sushi, men siden O ville ha andebryst gikk jeg også for det. Jeg vet ikke hvorfor, men det er litt koseligere å spise det samme sammen, haha. Tenkte at jeg kom til å bli fristet om han satt der og spiste varmmat mens jeg spiste kald sushi, selv om at jeg elsker sushi. 

 

Da vi kom hjem så vi fotballkampen mellom Frankrike og Island. Jeg er glad for at Frankrike gikk videre. Island kom ganske langt, da. 

 

#minithaiogsushi #majorstuen #restaurant #date #mat #helg 

 

Asalia 

Avokadosmør på ristet brødskive

  • 27.06.2016 - 18:35

Hvorfor skal jeg orke å lage avokadøsmør når jeg bare kan spise avokadoen slik som den er rett fra skallet? Det tenkte jeg helt inntil i dag.


 

Til en porsjon trenger du

♥ En avokado 

♥ Litt salt og pepper

 

Slik gjør du

♥ Ta avokadoen ut fra skallet med en skje

♥ Mos i en skål med en gaffel

♥ Bland salt og pepper

 

Voilà! 

 


 

Enklere blir det ikke. Hvis du vil lese mer om avokado eller finne flere avokadooppskrifer, sjekk ut Bama sin side her. Side2 gir deg fem gode grunner til å spise denne sunne og gode frukten, les her

 

#mat #matglede #sunt #godt #enkelt #oppskrift #frokost #lunsj #avokado

 

Asalia 

OPPSKRIFT PÅ FLASKEGRESSKARSUPPE

  • 02.05.2016 - 17:22

 

flaskegresskar suppe oppskrift

Du trenger (til 4 porsjoner) 

♥ 2 fedd hvitløk

♥ 2 gul løk, hakket

♥ 2 gulrøtter, hakket

♥ 5 mandelpoteter 

♥ 3 ss smør

♥ 2 flaskegresskar (eller tre små)

♥ 2 grønne epler

♥ 1,5 liter buljong

♥ En boks kokosmelk

♥ En klype revet muskat

♥ En klype kanel

♥ En klype chillipulver

♥ En klype salt

♥ En klype pepper

 

♥ Et grønt eple i skiver til servering

♥ Kanel til servering

 

Slik gjør du 

Smelt smør i en stor kasserolle. 

Stek hvitløksfedd og løk forsiktig til det blir blankt. 

Tilsett poteter, gulrøtter, flaskegresskar, epler, buljong og kokosmelk. 

La det koke til flaskegresskaren blir mør i cirka 25 minutter. 

Mos suppen med stavmikser og tilsett krydder. 

 

Oppskriften fant jeg på ChocoLanas matblogg. Jeg har gjort noen små endringer på oppskriften her på bloggen min. Måtte prøve med kokosmelk. I tillegg hadde jeg ikke stangselleri, dermed brukte jeg poteter istedenfor.

 

flaskegresskar suppe oppskrift

 

Har du smakt flaskegresskar? Grønnsaken selges på utenlandske frukt- og grønnsaksbutikker. 

 

#oppskrift #sunt #mat #suppe #kosthold 

 

Asalia

 

Følg meg her

OPPSKRIFT PÅ GLUTENFRIE MANDELKJEKS

  • 25.04.2016 - 20:51

 

Disse mandelkjeksene er kjempegode! Jeg har forsøkt meg frem med litt forskjellige søtsaker, men det er ikke alltid jeg blir like fornøyd. Disse kommer jeg i alle fall til å lage igjen. 

 

 

Du trenger

50 gram romtemperert smør

60 gram Sukrin gold

30 gram Sukrin melis 

25 gram Fibersirup 

1 egg 

85 gram mandelmel

1 ts bakepulver 

1-2 ss vann (om nødvendig) 

Mandler (finhakket til topping) 

 

Slik gjør du

Pisk sammen smør, sukrin gold, sukrin melis og fibersirup til røren blir jevn. Bruk håndmikser dersom du har det tilgjengelig. Pisk inn egget. Mandelmel og bakepulver blandes sammen i en separat bolle. Ta litt og litt av den tørre blandingen i det våre. Deigen skal bli fast, tilsett litt vann om den er for tør. Det skal være mulig å forme små kuler med hendene. Kulene legges på et bakebrett med bakepapir. Trykk de forsiktig flate. Bruk litt vann på fingerene dersom det er til hjelp. Strø til slutt over finhakkede mandler på toppen og trykk de litt ned i deigen. Stek på 175 grader midt i ovnen i cirka 12 til 14 minutter. La kjeksene få hvile på en rist, slik at de etterhvert blir sprø etter avkjølning. 

 



 

Denne oppskriften fant jeg på Funksjonell mat sin nettside, men det er Tone Utne sin oppskrift. Jeg putter forresten mesteparten av kjeksene i fryseren samme dag etter at de har hvilt, slik at de holder seg gode og bra lenge. Leste på nett at de kan bli litt seige eller bløte av en runde i fryseren, at man da i så fall kan sette de littegrann i ovnen, så blir de gode som nye! Jeg har foreløpig ikke satt de i ovnen igjen, men prøver det sikkert ut en gang.

 

Hva pleier du å bake? 

 



 

#oppskrift #glutenfri #kjeks #bakst #kos #funksjonellmat

 

Asalia

 

Følg meg her

GLUTENFRIE BANANPANNEKAKER

  • 19.04.2016 - 19:07

 

bananpannekaker sunt godt

 

Dette er min nye frokostfavoritt! Jeg laget bananpannekaker for første gang på lørdagen. Nå har jeg spist det fire dager på rad, haha. Jeg har heller ingen planer om å slutte med å lage det med det første heller. Det har seg faktisk slik at jeg skipper morgenmeditasjonen for å rekke å lage disse bananpannekakene til meg og samboeren før han må stikke avgårde på jobb. Oppskriften er superenkel! Easy peasy. Dette må du virkelig prøve ut! 

 

Du trenger (til fire porsjoner)

2 modne bananer

3 egg

2 dl melk

1 ss maizena 

20 gram smør til steking (bruk litt smør for hver bananpannekake du steker)

 

Slik gjør du

Sett på komfyren på middels varme. Mos bananene sammen. Tilsett eggene, melken og maizenna. Jeg bruker stavmikser for å få det blandet ordentlig. Så stek den på hver side. Snu den når pannekaken begynner å se fast ut og få små lufthull på oversiden. De er veldig kjøre og lett å ødelegge hvis man snur de for tidlig. 

 

Som topping bruker jeg skogsbærblanding eller kirsebær og mango. Ofte bruker jeg frosne bær, ser ikke like digg ut som friske, men pytt pytt! Det er ikke sesong for bær i Norge enda. 



bananpannekaker sunt godt

 

Jeg elsker at pannekakene blir så tynne! Og at de er uten hvitt sukker! Vurderer å teste ut denne oppskriften med litt havregryn også snart :) Yum yum!

 

bananpannekaker sunt godt

 

Har du smakt bananpannekaker? 

 

#oppskrift #glutenfritt #sunt #godt #kos #frokost #tips 

 

Asalia

 

Følg meg her

BLUEBERRY SMOOTHIE BOWL

  • 09.04.2016 - 12:35

 

I dag lagde jeg min aller første smoothie bowl. For en stund siden tenkte jeg å lage det, så det blant annet på Fotballfrue sin blogg, men så kom jeg aldri så langt. Så kom jeg over en artikkel på VG i morgest og tenkte: "Nå! Nå må jeg få lagd det." Samboeren ga meg grønt lys så lenge vi også spiste egg og bacon til frokost, haha. Så da lagde han varmmaten og jeg dette. Great deal! 

 

blueberry smoothie bowl

 

Du trenger

4 dl melk 

2 dl frosne blåbær 

1 banan

2 dl yoghurt

 

Kiwi

Blåbær 

Kokosmasse

Gresskarkjerner

Tørket tranebær

Hakkede mandler 

 

Slik gjør du 

Bland de første fire ingrediensene i blenderen. Hvis du bruker pulver, ha pulveret først i blenderen. Slik at pulveret blir ordentlig blandet. Så pynt med det du har av frukt, frø, nøtter og annet sunt. Voilà! 



blueberry smoothie bowl

#smoothie #smoothiebowl #sunt #oppskrift #frokost #dessert #nam #tips

 

Egentlig hadde jeg veldig lyst å ha havregryn i smoothie-blandingen, men jeg leste i oppskriften at havregrynet burde ligge i bløt natta over i melken. Jeg spiser jo overnight oats cirka daglig, elsker det. Det er altså havregryn blandet med melk som står i kjøleskapet over natten i tilfelle du lurte. :) 

 

Har du smakt smoothie bowl før? 

 

Asalia

 

Follow me here

 

 

MIN FREDAGSKOS

  • 01.04.2016 - 14:22

 

Risboller har jeg laget noen ganger nå, og jeg synes det er så godt! 

 



 

Oppskrift på risboller 

 

Du trenger:

250 gram delfiafett

200 gram kokesjokolade 

2 stk egg 

2 dl kokossukker (du kan også bruke sukrin og/eller vanlig hvitt sukker)

3 ss kaffe

100 gram puffet ris 

 

Slik gjør du:

Smelt delfiafett og sjokolade sammen på lav varme. La det få avkjøle. Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn blandingen av delfiafett og sjokolade. Ha i puffet ris til slutt. Få det over i muffinsformer. Sett de i kjøleskapet til avkjøling og la de stå kalde til servering.

 



 

Hva er din fredagskos? Eventuelt lørdagskos eller helgekos :) 

 

Vet forresten at dette ikke er mat, tenker på at det ligger i kategorien "mat" her på bloggen. Jeg må få ryddet opp i alle kategoriene mine. Jeg synes at jeg har altfor mange. Har allerede kuttet de ned tidligere et par ganger. Tror jeg gjør om mat til "oppskrifter" eller "mat og oppskrifter". Vurderer å slå sammen "aktuelt og tanker" og "personlig" til "tanker". Så vet jeg ikke helt hvordan jeg skal gjøre det med ferieinnleggene mine, om det fortsatt skal stå "Albania 2015" og så videre, eller om alle feriene skulle være i en felles kategori? Si fra om du tilfeldigvis har noen forslag. 

 

Dette er forresten ingen aprilspøk, haha. Jeg pleier ikke å lure folk på denne dagen. Så jeg har ingen planer om det i år heller. Kanskje neste år! Har du lurt noen i dag? Eller blitt lurt? 

 

#oppskrift #risboller #kos #sjokolade #usunt #helg 

 

Asalia

 

Follow me here

 

VEGETARISK MÅLTID MED TOMATSALSA

  • 14.03.2016 - 20:39

Dette spiste jeg til frokost for en liten stund siden. Falafelen, potetene og tomaten var rester fra middagen dagen før. Jeg har forresten blitt flinkere til å bruke restemat dagen derpå. Kokte poteter funker veldig bra i omelett, eller så går det an å steke de. Mmm, stekt potet er kjempegodt! 

Så lagde jeg omelett med spinat, oppskrift har jeg lagt ut tidligere HER. I tillegg trikset jeg frem en enkel tomatsalsa som passer til veldig mye, blant annet meksikansk mat som taco for eksempel, kjøttdeig med pasta, grillmat og så videre. 

vegetarisk

 

Enkel tomatsalsa

Du trenger

♥ En halv rødløk

♥ Tre tomater 

♥ 2 ss olivenolje 

♥ 1/2 ts salt

♥ 1/4 ts pepper 

 

Slik gjør du

Skjær tomatene i biter og hakk løken. Finhakk frisk urt hvis du har. Her har jeg brukt persille. Bland alt sammen og hell over olivenolje. Krydre med salt og pepper. 

 

#oppskrift #tomatsalsa #vegetarisk #mat

 

Spiser du vegetarisk mat? Jeg er ikke vegetarianer. Forsøker bare å kutte ned litt på kjøttinntaket. Det er bra for både deg og kloden vår. 

 

Asalia 

 

Follow me HERE.

 

SUKKERFRI SJOKOLADEKJEKS

  • 04.03.2016 - 17:19

I går lagde jeg disse sjokoladekjeksene. Det er første gang jeg baker kjeks! Ganske enkelt. 

 

sukkerfri sjokoladekjeks

 

Du trenger

♥ 50 gram mandelmel

♥ 50 gram fiberfin

♥ 125 gram vanlig sukrin

♥ 30 gram kakao

♥ 1 ts vaniljepulver (eventuelt vaniljesukker)

♥ 1 ts bakepulver

♥ 3/4 ts salt 

♥ 2 egg

♥ 25 - 30 gram smør eller kokosolje 

 

Slik gjør du

Bland først det tørre, så det våte. Stekes på 175 grader i 10 minutter. 

 

Lengre versjon: Sett ovnen på 175 grader. Bland først det tørre, så det våte til du får en fin og jevn masse. Legg bakepapir på stekeplaten. Bruk en skje for å "forme" kjeksene slik du vil ha de. Jeg prøvde få de runde og forsøkte å trykke de litt ned. Ikke så lett, siden at blandingen er klisjete. Så stek det i 10 minutter. 

 

Fiberfin inneholder fiber og mandelmel inneholder både fiber og proteiner, hvilket gjør denne melblandingen til et bedre valg enn vanlig hvetemel.

 

sukkerfri sjokoladekjeks oppskrift

 

Tips! La de hvile på rist i flere timer, gjerne natten over. Jeg lot de først kun hvile en time før jeg satte de i kakeboksen, men da ble de litt bløte og ikke crispy som kjeks skal være. Så da lot jeg de stå ute natt til i dag. De er enda ikke supercrispy, men mye bedre!

 

#oppskrift #sjokoladekjeks #sukkerfri #bake #mat #helg 

 

Hva er din favoritt bakeoppskrift uten sukker? 

 

Asalia 

 

Follow me HERE.

SMOOTHIE RECIPE

  • 29.02.2016 - 19:53

smoothie recipe oppskrift

100 gram blåblær

1 banan

2 dl melk 

Putt alt i blenderen, miks det sammen og drikk! Så godt og enkelt. 

 

100 gram blueberries

1 banana

2 dl milk

Put everything in the blender, mix it up and drink! So tasty and easy.

smoothie recipe oppskrift

A smoothie a day keeps the doctor away.

smoothie recipe oppskrift

#smoothie #oppskrift #sunn #sunt #mat #hverdag

 

Hva er din favorittsmoothie? 

 

Asalia

 

Follow me HERE.

 

PANNA COTTA OG PLAZA

  • 06.02.2016 - 17:13

Heisann! 

I dag er vi på Oslo Plaza Hotell og forbereder oss til "Årets frisør". Jeg legger ut bilder fra dagen i morgen. Så slenger jeg med oppskrift på panna cotta i dag som jeg lagde for noen uker siden. Jeg fikk bare aldri lagt ut innlegget, haha. 

panna cotta dessert oppskrift

Det ble faktisk veldig godt, utenom at det ble litt vel mye bringebærsaus. Ikke så rart når jeg brukte 75 gram mer enn hva det står i oppskriften. Jeg tenkte: Pytt pytt, når jeg først likevel har åpnet denne posen med frosne bringebær kan jeg vel slenge oppi alt i blenderen. Bringebær er jo dessuten sunt og veldig godt.

I tillegg anbefaler jeg å bruke mindre glass enn dette. Dette ble litt mektig, det var det ikke bare jeg som syntes heller. Jeg lagde de faktisk i glass som var i tre forskjellige størrelser, bare for å teste ut hva som var best. 

Oppskriften til panna cottaen jeg brukte finner du på MatPrat HER

panna cotta dessert oppskrift

#dessert #mat #oppskrift #kos #helg #blogg 


 

Asalia

 

Følg meg på Facebook HER

Legg meg til på Snapchat: Asalia. 

 

 

MY FAVORITE BREAKFAST

  • 03.02.2016 - 19:11

 

Til en porsjon trenger du:

100 gram spinat

2 tomater

2 egg

1 spiseskje olivenolje til steking

salt og pepper

 

omelett frokost favoritt sunt

 

Vask og rens spinaten. Stek spinat forsiktig i en stekepanne til bladene har falt sammen. Skjær opp tomat i biter. Visp eggene sammen med en spiseskje vann, salt og pepper i en stor bolle. Blant spinat og tomat i bollen med eggemiksen. Hell eggemiksen i stekepannen på middels varme. Jeg steker den med lokk i cirka 10 minutter, da blir den ferdig uten at jeg trenger steke den på begge sider. Greit å sjekke at den ikke blir for mye stekt under mot slutten av steketiden. 

Kjempeenkelt, sunt og godt! 

 

omelett frokost favoritt sunt

#oppskrift #frokost #favoritt #sunt #kosthold #mat #blogg 

 

Liker du spinat? Jeg har hvert fall bare blitt mer og mer glad i det! ♥ 

 

Asalia 

 

Følg meg på Facebook HER.

 

GLUTENFRIE PEPPERKAKER

  • 14.12.2015 - 18:42

Til disse glutenfrie pepperkakene brukte vi jyttemel istedenfor hvetemel. Lærdommen vi tar med oss videre er å kjevle de tynnere enn dette, haha. Link til oppskriften som ble brukt finner du HER. Har du bakt pepperkaker i år? 

pepperkaker glutenfritt julebakst

pepperkaker glutenfritt julebakst

pepperkaker glutenfritt julebakst

pepperkaker glutenfritt julebakst

#julebakst #pepperkaker #førjulstid #blogg #hverdag 

Lik Facebook-siden min HER for mine nyeste oppdateringer.

 

Asalia 

BAKT POTET MED GODT FYLL

  • 03.12.2015 - 15:48

Bakt potet er lettvint lunsj, fungerer også som tilbehør til annen mat. Jeg puttet den i stekeovnen på 200 grader i litt over en time. I mellomtiden lagde jeg hvitløkssmør, oppskrift finner du HER. Da den var ferdig skjærte jeg den opp og dyttet ned i hvitløkssmør, ost i skiver, oppskjært salami og mais. Enkelt og godt! 

#Inspo #mat #enkelt #hverdag #blogg 

 

I dag var jeg forresten på H&M shoppingfrokost. Jeg legger ut bilder i morgen og viser dere hva jeg kjøpte. Ha en fin dag videre.

 

Asalia 

GLUTENFRIE PRODUKTER FRA FUNKSJONELL MAT

  • 27.11.2015 - 21:38

Dette er den første pakken jeg bestilte fra Funksjonell mat HER. Jeg bestilte på internett og valgte å hente varene på Furuset i Oslo. På den måten slapp jeg å betale 100 kroner for frakt. Grunnen til at jeg kjøpte disse er fordi kjæresten er glutenintolerant. I tilegg fikk jeg vareprøver og en gratis "Sweet Drops Sweetner" med kanelsmak. Det blir jeg jo veldig glad for å få! Jeg synes det er veldig gøy med vareprøver. 

funksjonell mat sukrin sukkerfritt glutenfritt

Mandelmel er jeg fra før blitt litt kjent med. Sesam-mel og fiberfin er helt nytt for meg. Fiberfin skal visst gjøre den glutenfrie deigen bedre og lettere å jobbe med. 

funksjonell mat sukrin sukkerfritt glutenfritt

Jeg hadde lenge tenkt å kjøpe "Sweet Drops Sweetener" på nettet, men det ble ikke noe av. Lurer på hvordan det smaker med kanel. Det skal jo være helt kalorifritt. Har du prøvd denne før? Eller noen andre i samme serie? 

funksjonell mat sukrin sukkerfritt glutenfritt

Vareprøver på kalofri sukrin. 

funksjonell mat sukrin sukkerfritt glutenfritt

Yummiiii! Denne har jeg kjøpt før på butikken. Jeg er svak for sjokolade, så denne koser jeg meg skikkelig med. Tidligere en gang prøvde jeg den med karamell, men personlig liker jeg denne best.

 

#Funksjonellmat #glutenfritt #sukrin #mel #sunnere #mat #bake #sunt #blogg 

Lik Facebook-siden min HER for mine nyeste oppdateringer.

 

Asalia 

MY FAVORITE BREAKFAST

  • 17.11.2015 - 08:23

God morgen, fine lesere.

I dag blogger jeg heller tidlig enn sent som jeg vanligvis gjør. Det er fordi jeg kommer til å være på jobb fra klokken 09.00 til 21.00.

Dette er det så lenge siden jeg har sist jeg spiste! To måneder om ikke mer. Overnight oats spiste jeg nesten daglig i et år eller noe. Kjempegodt og enkelt. Se oppskrift under bildene. 

 

Du trenger:

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl melk (jeg bruker soyamelk)
  • 1 dl mager kesam vanilje yoghurt

 

Bland dette godt sammen. Trekk over plastikk. Jeg bruker plastfoile. La det stå i kjøleskapet i minst tre timer. Jeg lar det stå over natten. 

 

Topping:

  • Blåbær (jeg bruker frosne blåbær som jeg setter ut til tining i kjøleskapet kvelden før)
  • Mandler
  • Kanel

 

Easy peasy! Sunt og godt. Yum yum yum. 

#Sunt #overnightoats #havregryn #mat #oppskrift #blogg #hverdag

Lik Facebook-siden min HER for mine nyeste oppdateringer.

 

Asalia 

 

MIDDAG PÅ HALLINGSTUENE

  • 14.11.2015 - 18:40

Her er bilder fra middagen i går på Hallingstuene på Geilo. Utsøkt mat og service. Dette var ordentlig kos. 

Fine kjæresten min klar for spekeskinke. 

Den kjempedeilige mandelpotetsuppen som jeg spiste til forrett. 

Til hovedrett ble det hjort. Ved siden av fikk vi også urtepoteter, enda mer saus og tyttebær. Yum!  

#Geilo #Hallingstuene #restaurant #mat #nam #helg #blogg

 

Lik Facebook-siden min HER for mine nyeste oppdateringer.

 

Asalia 

 

LAG SUNN FRUKTSALAT!

  • 07.11.2015 - 12:48

Hvorfor ikke lage en sunn fruktsalat? Dette burde jeg selv gjøre oftere. Det har vært ofte jeg har tenkt på det, men ikke fått ut fingeren. Dette er også veldig godt med for eksempel mager vanilje kesam eller annen yoghurt. 

Se oppskrift lenger ned. 

#Mat #frukt #sunt #oppskrift #blogg #helg #kos

 

Velg frukt og bær du liker. Skjær de opp. Skvis litt sitronsaft eller bruk juice slik at frukten ikke blir fort brun og for å tilføre litt syrlighet. Hvis du vil ha topping, kan du bare bruker nøtter også. Godt og enkelt! 

 

Jeg brukte:  

  • Mandarin
  • Epler
  • Bananer
  • Kiwi 

 

Til topping:

  • Hakkede valnøtter 
  • Mørk sjokolade 

 

Nå skal vi ut en tur og gjøre en noen ærender. Senere skal vi gå tur i skogen med hunden vi "låner" i helgen. God lørdag!

 

Lik gjerne Facebook-siden min HER for mine nyeste oppdateringer.


Asalia 

MY LATEST CRAVINGS

  • 29.10.2015 - 17:39

Drikken jeg craver etter de siste dagene, er en slags lemon water. Jeg bruker saften fra en halv sitron, litt salt, vann og isbiter. Dette har jeg også drukket før i perioder. Det som skiller denne fra lemonade er at jeg bruker jeg salt istedenfor sukker. Noen andre som har prøvd det før? Haha. 

lemonwater Asalia sitronvann

lemonwater sitronvann

lemonwater sitronvann

#lemonwater #drikke #mat #godt #blogg #hverdag 

Lik gjerne Facebook-siden min HER for mine nyeste oppdateringer.

 

Asalia 

 

JEG FIKK MODELLJOBBEN

  • 29.09.2015 - 21:20

I dag skulle vi egentlig spise hamburger midt i sentrum, men så fikk vi ikke tid til det likevel. Så falt valget på Kverneriet, en plass jeg har hatt lyst til å teste ut en god stund nå. Men der var det helt fult klokken 17.30. Så da ble det Cafè Billabong. Jeg spiser jo ikke hamburger noe ofte, så det var etterlengtet. Oh yeah.

Asalia hamburger modell

Ole kjæreste dress

Kjæresten min er så fin i dressen sin, hihi.

Hamburger Cafè Billabong nam mat

#CafèBillabong #mat #restaurant #junkfood #hamburger 

Ellers i dag har jeg fått to modelloppdrag! Jippi! Den ene jobben fikk jeg fra modellbyrået som hadde castingen i går som jeg var på. Det er gøy, da! Vi kommer til å være 12 jenter og tre gutter. Den andre er shoot for en klesbutikk Yanet eier, om jeg ikke tar helt feil. Jeg gleder meg til både catwalken og shooten. Ha en fortsatt fin kveld.

 

Asalia 

ROCK AND ROLL

  • 28.09.2015 - 15:43

Heisann!

I går spiste jeg og gutta på Nodee Majorstuen. Jeg var ikke så sulten, så det ble bare denne retten på meg. Fy søren så godt det var. Anbefales! Retten heter Rock and Roll. Jeg er jo så dårlig til å spise med slike asiatiske spisepinner, at jeg måtte pent spørre om vanlig gaffel og kniv, haha. Litt flaut, men. 

#Nodee #asiatisk #mat #yum #nam

 

Nå skal jeg skrive ferdig en skoleoppgave, før jeg skal henge opp klær og dra avgårde på en åpen casting for et modellbyrå. Jeg gruer meg litt, fordi vi kommer til å bli bedømt, haha. Men det går da fint. Hva er det beste som kan skje? Jo, at jeg får en modelljobb senere. Man behøver ikke tenke "hva er det verste som kan skje?". Det fungerer bedre å tenke motsatt! Blogges senere i kveld om uken som gikk. 

 

Har du spist på Nodee?

 

Asalia

 

 

BIRTHDAY CELEBRATION @ KOLONIHAGEN

  • 27.09.2015 - 13:23

I dag har kjæresten min bursdag! Vi feiret den i går og her er bildene fra Kolonihagen. 

Dette var da rett nummer to, som var porsjonert egg med gulrøtter eller noe. Fikk ikke tatt bilde av den første retten. Det var en slags deilig kremet grønnsakssuppe med ost.

Rett nummer tre som var hovedretten besto av ørret, blomkål, potet og noe god saus. 

Så til slutt var det en slags bringebærsorbet. 

"But first, let me take a selfie." Haha.

Fint inngangsparti. Kolonihagen er en fin plass å spise på med veldig god mat, økologisk vin, øl og så videre. Jeg tror kelneren sa at alt de serverer der er økologisk. 

#Kolonihagen #bursdag #bursdagsbarn #bursdagsfeiring #mat #økologisk 

 

Jeg legger forresten ut "Uken som gikk" i morgen. Det er passer bedre å legge den ut på mandager kom jeg frem til.

 

Asalia

 

 

SUNNIVA JUICE, PREMIUM OG PRESSET

  • 27.08.2015 - 22:16

Jeg startet dagen min på jobb klokken 08.00 i dag. Fikk titte litt i dette bladet mens jeg ventet. Så var det ut å sette på så kalte "tags" på Sunniva juice. Det kjøres nå en konkurranse hvor tre vinnere får 30 liter av sin favoritt juice. Konkurransen foregår frem til 1. oktober. 

Juicene fra serien premium som jeg liker best er denne ananasjuicen, eplejuicen sydtyrol og pærejuicen med pære og bringebær. Mmm! To dl om dagen kan være en av fem grønnsaker og frukt om dagen.

Her ser du at jeg har hengt på "tags" på kartongene. 

Her ser du serien presset fra Sunniva juice. De har en type som heter "Pink Lady". Den er utrolig god! Gjør seg godt til helgekosen. Har du smakt Sunniva premium eller presset? 

#Sunnivajuice #Sunniva #hverdag #konkurranse #minfavorittjuice 

 

Asalia 

FISK PÅ MENYEN @ ONDA

  • 21.08.2015 - 21:31

Bildene av meg blir så uklare i ansiktet. Blir bedre med speilreflekskamera etterhvert. 

Ole valgte Østers til forrett. 

Østers med Tabasco og sitronbåter.



Min forrett som var kremet fiskesuppe med friske urter av dill, persille og basilikum, om jeg ikke tar helt feil.

Dette ble min hovedrett; kveite med asparges og poteter. Ole valgte hummer. 

#Onda #mat #restaurant #Oslo #blogg #helg #fredag #sommer #livet #love

Riktig god helg til dere!

 

Asalia 

GLUTENFRIE SJOKOLADEKULER MED HAVRE

  • 16.08.2015 - 19:52

I dag har jeg laget noe godt! Dette var etterlengtet. Jeg skulle egentlig lage det i går, men tiden bare fløy. Sist gang jeg prøvde på noe lignende, ble det så mislykket, haha. Fordi gelatinen i sjokoladetrekket fikk ikke stivnet ordentlig, fordi det ble for lite gelatin. Dette ble vellykket og er veldig enkelt å lage. 



Du trenger:

  • 125 gram mykt smør 
  • 5 dl glutenfri havregryn
  • 1 dl Sukrin
  • 1 dl SukrinMelis
  • 2 ts vaniljesukker 
  • 1,1 desiliter kakao
  • 1 ss honning 
  • 4 ss ferdiglaget kaffe 
  • Kokosmasse (til å rulle sjokoladekulene i) 

 

Fremgangsmetode:

  • Bland alle ingrediensene sammen. 
  • Rull til små sjokoladekuler og rull i kokosmasse. 
  • La sjokoladekulene stå i kjøleskapet til de skal spises. 

 

Jeg brukte i tillegg litt stevia for å få sjokoladekulene søte nok. Det kan være lurt å smake seg frem når alle ingrediensene er blandet sammen. Det ble 36 sjokoladekuler til sammen. 

 


#blogg #mat #sjokolade #fristelser #bake #dessert 

Kilde: Funksjonell mat 

 

Asalia 

 

FANTASTISK BRUNSJ

  • 21.06.2015 - 14:06

I dag startet jeg og kjæresten dagen på Kolonihagen. Jeg hadde ingen forventinger når han sa «buffet». Det forbinder jeg med litt småkjip mat vanligvis, men dette var kjempegodt! Råvarer av beste kvalitet. 

Kolonihagen Frogner ren mat eatclean sunt

Kolonihagen Frogner ren mat eatclean sunt

Dette var min første porsjon. Null kjøtt i dag, forsøker å ha en kjøttfri dag i uken. Fikk ikke smurt på smør på brødskiven med det første, den måtte inn i en maskin for å bli smøremyk før vi kunne forsyne oss. 

Kolonihagen Frogner ren mat eatclean sunt

#Mat #Kolonihagen #Spisrent 

 

Asalia

Asalia

Jeg har studert markedskommunikasjon og ble ferdig sommeren 2016. For tiden jobber jeg deltid som modell hos SB Produksjoner og statist. Jeg er også med som frivillig i BI Alumni sin nettverksgruppe for markedsføring. Håper du liker bloggen min og vil følge meg. Dersom du ønsker et bloggsamarbeid eller å sponse meg, ta kontakt på asalia_blogg@hotmail.com

  • Følg bloggen:
  • Blogg.no
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin'
  • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no