Asalia | Livsstil og mote

Jeg støtter Sunn fornuft-plakaten

 • 26.07.2016 - 11:40

Jeg har aldri hatt spiseforstyrrelse selv, og det er jeg veldig glad for. Dessverre rammer sykdommen mange unge. Anoreksia kan i verste fall føre til tidlig død. Ifølge en studie som ble publisert i The American Journal of Psychiatry er varighet av sykdommen den største risikofaktoren for tidlig død. Desto lengre pasientene levde med sykdommen, desto større sjanse hadde de for å dø av anoreksia (ref. Norsk helseinformatikk 2013).

 

Jeg skrev faktisk særemne om spiseforstyrrelser på ungdomsskolen i tiende klasse. Da skilte jeg mellom anoreksia, bulimi og overspising. Det går an å ha atypiske eller uspesifiserte spiseforstyrrelser. Det vil si at man ikke oppfyller alle kravene til for eksempel bulimi og anoreksi, men har en slags blanding av de to. Nå de senere årene har "nye" spiseforstyrrelser som ortoreksi og megareksi dukket opp (ref. Helse Norge 2014).

 

Sunn fornuft-plakaten

Foto: Ina Stavrum 

 

Hvis det er noe jeg som blogger kan gjøre for at andre ikke skal utvikle spiseforstyrrelser, så gjør jeg gjerne det.

 

Det eneste punktet jeg tenker kan bli utfordrende er hvis jeg for eksempel har på meg en sponset bukse, og vil skrive klesstørrelsen slik at andre kan vite hva de selv kan passe i. Det gjorde jeg jo da jeg skrev om treningstightsen jeg fikk sponset i vår. Det står at vi oppfordres til å si om vi opplever plagget som lite, normalt eller stort i størrelsen istedenfor å skrive størrelsen. Men det burde da gå fint. Blogglesere trenger vel ikke på død og liv å vite størrelsen til bloggerne? 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Ina Stavrum

 

I forrige uke skrev jeg meg på listen til Sunn Fornuft-plakaten. Det føles godt å kunne bidra med noe i bloggverden! Jeg håper mange flere blogger skriver seg på listen, at vi kan få til minst 1000 stykker innen 31. desember 2016! Det burde ikke være så vanskelig.

 

Du kan lese plakaten her. Kommer du til å skrive deg på listen?  

 

#sunnfornuftplakat #spiseforstyrrelse #bloggvett #bloggere #viktigtema 

 

Asalia

VÆR MILJØVENNLIG: DRA PÅ LOPPEMARKED

 • 30.04.2016 - 20:54

 

Hallo i stuen. Vi har vært på loppemarked i dag faktisk. Det er noe av det beste man kan gjøre for miljøet; kjøpe brukt! Gjenbruk er også et fint ord for det. Vær miljøvennlig og dra på loppemarked. Det er oppfordringen min. Jeg har aldri vært noe særlig fan av loppemarkeder egentlig, men jeg forsøker å være litt mer miljøbevisst. I tillegg støtter man et godt formål som ikke sjeldent er skolekorpset. Et tips til en oversiktlig nettside med oversikt over loppemarkeder fremover i Oslo finner du her.

Jeg ser at flere venner er interessert i loppemarkeder på Facebook. Jeg ser plakater for loppemarkeder hvor enn jeg går. Jeg har hørt om andres funn på loppemarkeder og hvor fornøyde de har vært. Så da tenkte jeg: "Hvorfor ikke?" Man kan jo finne noe til gi-bort-pris som er pent brukt. De hadde mye forskjellig på Skøyen skole i dag, for å nevne noe: kjøkkenutstyr, service, glass, klær, vesker, møbler, sykler, duker, DVD'er og bøker. 

Jeg kom hjem med hele åtte nye bøker til 180 kroner. Wow!! Det er jo spinnvilt. Mest glad ble jeg for å finne boken "Thinking fast and slow" av Kahneman og en annen bok om psykologi. Førstnevnte er en bok to forelesere på BI har anbefalt. I tillegg tok jeg like så greit å spiste frokosten der; burger til 50 kroner og et kakestykke til 20 kroner. 

 

bøker loppemarked

bøker loppemarked

bøker loppemarked

bøker loppemarked

Så da har jeg nok bøker for tre år frem i tid! Hahaha.. Nei da, jeg har jo også noen bøker fra før som jeg vil lese. Håper jeg får lest flere bøker i sommer. Også har jeg allerede startet på to av disse bøkene i dag. 

 

Har du noen erfaringer fra loppemarked? 

 

#loppemarked #funn #newin #bøker #bok #miljø #miljøbevisst #helg #blogg 

 

Asalia

 

Følg meg her

DET VANSKELIGE SKOLEVALGET

 • 02.02.2016 - 21:29

 

 

Jeg husker da jeg skulle velge videregående skoler jeg ville gå på, da jeg var 16 år. Det var ikke et lett valg. Jeg hadde vært på omvisning på noen skoler i Trondheim by. Den skolen som fristet mest å søke på var Adolf Øien. På linjen som den gang het salg og service. Grunnen var at der lærte de å starte egen bedrift og de hadde fem timer med engelsk i uken. Jeg visste veldig lite om de andre linjene. Så jeg søkte:

1. Salg og service 

2. Tegning, form og farge

3. Hotell og næring

 

Jeg ble så utrolig skuffet da jeg ikke kom inn på førstevalget mitt! Jeg vurderte hotell og næring, men valget falt på tegning, form og farge. I ettertid forstår jeg ikke helt hvorfor jeg valgte det. Hvorfor søkte jeg ikke medier og kommunikasjon? Eller allmenn? 

 

Et maleri jeg malte første året på tegning, form og farge. 

 

Vi måtte lage et selvportrett. Husker jeg synes det var litt gøy. 

 

Dette husker jeg at jeg syntes var veldig kjedelig, haha. Vi måtte være veldig nøye og bruke linjal. 

 

I løpet av førsteåret på videregående som den gang het grunnlinjen, så var jeg på omvisning på frisørlinjen. Det virket litt gøy, men jeg er glad jeg ikke valgte det. Noen ganger vurderte jeg å gå interiør VK1, men jeg tror jeg syntes det var såpass kjedelig å tegne rom, (se tegningen over) at det ikke fristet. Jeg fikk tatt allmenn påbygg i ettertid som privatist. 

 

Så mine beste tips for valg av videregående skole er:

1. Gå på så mange omvisninger som mulig. Utforsk skolene du kan søke på.

2. Oppsøk informasjon og ta imot brosjyrer fra aktuelle skoler.

3. Snakk med andre som har tatt valget før deg. 

 

Da jeg bestemte meg for å søke på høyskole var valget mye enklere. Siden pappa hadde gått på BI og fortalte han meg mye fint om fagene. Jeg søkte kun på BI. Det var der jeg ville gå. Pappa var forbildet mitt den gangen. Men jeg kom ikke inn på det jeg søkte! Det var faktisk ikke min feil, det var privatistkontoret som hadde gjort noe feil, ikke fått med karakteren min i matematikk fra VGS da jeg var privatist. Så de trodde ikke jeg hadde karakter, man måtte ha minimum tre i matematikk fra VGS. Så da de endelig fikk papirene mine i orden på slutten av sommeren var det kun ledig plass på markedskommunikasjon som var en bachelorgrad. Ikke noe på bedriftsøkonomi som jeg egentlig søkte. Sistnevnte er kun en årsenhet. 

I ettertid er jeg veldig glad at jeg begynte på markedskommunikasjon og ikke bedriftsøkonomi. For det første så hadde det ikke vært helt sikkert at jeg hadde gått tre år på høyskole. Det jeg startet på er i tillegg mye morsommere enn bedriftsøkonomi. Med flere av fagene får vi være kreative og utfordret oss selv. 

 

Nå lurer jeg på om jeg skal ta en master eller ikke. Slik det er nå vurderer jeg BI, og egentlig strategisk markedsføringsledelse. Så klart er det mange skoler og tilbud. Jeg vurderte faktisk Markedshøyskolen en gang for noen måneder siden. Etter eget ønske fikk tilsendt katalog hjem og greier. Jeg tenker uansett det er lurt å søke, så har jeg muligheten til å studere videre til høsten om jeg i løpet av sommeren skulle savne skolebenken.  Samtidig har jeg lyst til å jobbe og tjene penger. Det er et vanskelig valg. 

#skolevalg #skole #vanskelig #personlig #blogg 

 

Synes du skolevalget er vanskelig? Hva har du gått for noe på skole? 

 

Asalia

 

Følg meg på Facebook HER.

INTIMBARBERING ER FORBEHOLDT HJEMMET

 • 21.11.2015 - 20:39

Jeg leste nettopp en artikkel på VG Nett: "P4-profil: Offentlig intimbarbering er ikke greit". Du kan lese hele artikkelen HER. Jeg kunne ikke vært mer enig. Selv trener jeg på Elixia. Tanken på å barbere meg i dusjen på et treningssenter har aldri slått meg. Barbering og ikke minst intimbarbering er forbeholdt hjemmet.

Så klart er det noe annet på hotell, da barberer man seg så mye man vil. Men på treningssenter? Jeg tenker det må være veldig ekkelt å se på. De som barberer bort alt der nede, står de og skrever mens de barber seg på sine mest intime områder? Også må det være veldig ekkelt med hårrester i dusjen... Usj! 

Jeg er glad jeg ikke dusjer på treningssenteret og får se dette med mine egne øyne. La høvelen ligge hjem. 

#Intimbarbering #barbering #treningssenter #Elixia 

 

Hva synes du om intimbarbering på treningssenteret? 

Lik Facebook-siden min HER for mine nyeste oppdateringer.

 
Asalia

PRAY FOR PARIS

 • 14.11.2015 - 15:16

Da jeg våknet i morges var det første jeg så på Facebook på mobilen: #PrayforParis, bilder av Eiffeltårnet og et øye med det franske flagget i. Så sjekket jeg VG ganske kjapt, og så alle de forferdelige nyhetene. 80 mennesker drept. 120 mennesker drept. Det er en veldig trist dag. Helt grusomt. Varme tanker sendes til ofrene og pårørende. 

Foto: Google merket for ikke-kommersiell gjenbruk. Link HER

#PrayforParis #Paris #terror #forferdelig 

Lik Facebook-siden min HER for mine nyeste oppdateringer.

 

Asalia 

 

Asalia

Jeg har studert markedskommunikasjon og ble ferdig sommeren 2016. For tiden jobber jeg deltid som modell hos SB Produksjoner og statist. Jeg er også med som frivillig i BI Alumni sin nettverksgruppe for markedsføring. Håper du liker bloggen min og vil følge meg. Dersom du ønsker et bloggsamarbeid eller å sponse meg, ta kontakt på asalia_blogg@hotmail.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Bloglovin'
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no